Smart coffee: Where Coffee Dreams Come True

De vertrouwde smaak van koffie, maar dan Gezonder (en lekkerder)

Bereiding:

Een doosje Govvi Smart Coffee bevat 30 sachets. Onze Smart Coffee is oploskoffie. Om een lekker bakje koffie te zetten heb je dus alleen gekookt water nodig. 

De sachets zijn gemaakt voor een Amerikaanse beker koffie. Je kunt er dus minimaal twee Hollandse kopjes koffie uithalen. Experimenteer vooral met hoeveel water en welke hoeveelheid koffie jij jouw bakkie het lekkerst vindt. 

Deze koffie is een infusie met Reishi paddestoel en Maca wortel. Hierdoor heeft de koffie vele gezondheidsvoordelen en is te drinken voor iedereen die gewoonlijk geen koffie verdraagt door de geleidelijke energie afgifte, waar je ook nog eens langer plezier van hebt. 

Reishi paddestoel

Reishi is een ware immuunsysteem booster. Het draagt mogelijk bij aan het verbeteren van je mentale gezondheid, kan vermoeidheid verminderen en de bloedsuikerspiegel meer in balans brengen. Het zou ook het slechte cholesterol kunnen verlagen en het goede cholesterol verhogen. 

Deze medicinale paddestoel kom je onder verschillende namen tegen, zoals Lingzhi en Ganoderma lucidum. 

De werkzame stoffen in deze superfood zijn: eiwitten, peptiden, sterolen, polysacchariden, triterpeno├»den. De laatste twee hebben een zogenaamd ‘adoptene’ werking. Dit wil zeggen: het in balans brengen van lichaamsprocessen. Ze hebben een positief effect om het lichaam beter te laten herstellen na stress. 

Reishi heeft een bittere smaak. 

Maca wortel

Maca (Lepidium meyenii) wordt ook wel Peruaanse ginseng genoemd. Niet gek, want deze wortel groeit in het Andesgebergte in Peru. 

Net als de Reishi heeft ook maca ingredienten die een adoptgene werking hebben. Deze brengen onze lichaamsprocessen in balans na stress. 

Maca verhoogt onze vitaliteit door ons meer fysieke en mentale energie te geven. Het helpt om de hormonen meer in balans te brengen. Ook zou het ons libido positief beinvloeden doordat het inwerkt op neurotransmitters die het seksuele functioneren bepalen. 

De smaak van Maca is te vergelijken met rauwe cacao; notig en licht bitter.